En eğlenceli en sıradışı çalışma mekanı neresi diye sorsak cevap herhalde okullar olur. Öğrencilerinden tutun da öğretmenlerine kadar hepsi çok farklı çok renkli. Gelin bizler de size her okulda mutlaka görebileceğiniz 14 farklı öğretmen tipini anlatalım. Okuduktan sonra “aa gerçekten aynısı bizim okulda da var” diyeceksiniz.
Her Okulda Görebileceğiniz 14 Öğretmen Tipi
1- Sınıf Ortamını Mükemmelleştiren Öğretmen
Bu öğretmenler daha iyi bir öğrenme ortamı yaratabilmek için sınıfı mükemmelleştirmeye adarlar kendilerini. Eğer yetenekleri varsa duvarları boyarlar, panoları süslerler. Çocukların görerek öğrenmesi için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Okul dışındaki zamanlarının bir çoğunu bu tarz ilham verici şeyleri araştırarak ve düşünerek geçirirler. Boş zamanlarında da bunları uygulamaya koyarlar.
2- Günün Her Saati Enerjik Öğretmen
Bu öğretmenler sabah nasıl enerjikler ise gün sonunda da aynı enerjiklerini şaşırtıcı biçimde korurlar. Onlar yataktan çıktıkları anda kendilerine gelebilirler ve bir gram dahi uykulu hissetmezler kendilerini. Sınıfta çocuklara şarkı söylerler, onlarla durmadan oyun oynayabilirler. Çocukların dahi pili biter ama bu öğretmenlerin asla…
3- Kendi Kendini Strese Sokan Öğretmen
Neticede hepimiz insanız. Bazen sinirlenebilir, bazen stresli olabiliriz. Ama bu tarz öğretmenler kendi kendilerini strese sokmakta çok başarılıdırlar. Sebebi ise her şeyi güzel yapma istekleridir. Yaptıkları işlerin eksik kalmasından asla haz etmezler. Bu yüzden, eğer işler gecikirse strese girerler.
4- Samimi Öğretmen
Bu öğretmenler genelde çocukların en yakın arkadaşlarıdır. Onların her derdi ile ilgilenmek onlar için bir görev değil istektir. Kendi vakitlerinden çokça fedakarlık yapıp çocukların zorlandıkları konular üzerine çözüm üretmeye çalışırlar. Ayrıca bu öğretmenlerin çok duygusal olduklarını ekleyelim.
5- Ağırbaşlı Öğretmen
Bu öğretmenler genelde çocuklarla çok fazla yüz göz olmazlar. Onlardan disiplinli olmalarını, ciddi takılmalarını bekler. Karşılığında da onlar da çocuklara ciddi bir tavır sergilerler.
6- Her Konuda Fikri Olan Öğretmen
Bu öğretmenler alakalı alakasız her konuda bilgi sahibidirler. Meslek kanunlarını ezbere bilirler, yeni çıkan yürütmelikleri takip ederler. İş arkadaşlarının kafasına takılan bir soru oldu mu hemen bu öğretmene sorarlar. Çünkü bu öğretmen her şeyi bilir.
7- İçinde Bambaşka Bir Dünya Yaşayan Öğretmen
Öğretmenliğin stresli olduğunu herkes bilir. Öğretmenler de maalesef okulda eve yorgun argın döner ve bir de evdeki sorunlarla yüzleşirler. Genelde okul ile ev arasındaki dengeyi kuramazlar. Bu da onların aslında dışarıya gülücük saçmalarına ama iç dünyalarında bambaşka bir ortam yaşamalarına neden olur. Daha önce öğretmenlerin ev ve okul arasındaki ilişkiyi kuramamaları sorununa değinmiştik. Aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz.
8- Kendisine Öğretmen Arayan Öğretmen
9- Sağlıklı Yaşama Kafayı Takmış Öğretmen
10- Sürekli Şikayet Eden Öğretmen
Bu tip öğretmenlerden de birçok okulda bulunur. Sebebi ise aslında ülkemizdeki her şeyin sistemsiz, baştan savma olmasıdır. Şimdi bu öğretmen şikayet etmesin de ne yapsın? Bürokratik işlerden şikayet eder, eğitim sisteminin sürekli değişmesinden şikayet eder, ek ders ücretlerinden şikayet eder. Eder de eder… Ama hakkı da var şimdi.
11- Aşırı Düzenli Öğretmen
Bu öğretmenlerin dolabını bir açın, çok şaşırırsınız. Dosyalar boyutlarına ya da renklerine göre mükemmel sıralanmıştır. Her şeyleri derli topludur. Emin olun evleri de öyledir. Hayatta en sevmedikleri şey dağınıklıktır.
12- Okula Eşofmanla Gelen Öğretmen
Evet, bunun kim olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Beden eğitimi öğretmenleri. Herkes olabildiğinde resmi giyinirken onlar spor ayakkabı ve eşofmanla okul koridorunda boy gösterir. Çocuklarla şakalaşır, bazen güreşir 🙂
13- Modayı Takip Eden Öğretmen
Yine büyük şehirlerdeki okullarda rastlayabileceğimiz türden öğretmenler bunlar da. Kıyafetlerine çok özen gösterirler ve titizdirler. Kendilerini iyi hissetmeleri için öncelikle kıyafetlerinin düzgün olması gerekir.
14- Süper Öğretmen
Yukarıda saydıklarımızın hepsi. Her öğretmenin birbirinde farklı özellikleri olsa da hepsinin tek bir amacı var. O da öğrencilerine daha iyi bir eğitim sunabilmek.