Bu yazıda, sizlere son derece popüler olan bir sorunun yanıtını veriyoruz: Uzaktan Eğitim Nedir?
Uzaktan eğitim, geleneksel öğretime dayalı, ancak elektronik kaynakların yardımıyla bir öğrenme sistemidir. E-öğrenme olarak da bilinir. Öğretim sınıfların içinde veya dışında olabilirken, bilgisayar ve internet kullanımı uzaktan eğitimin ana bileşenini oluşturur.
Uzaktan eğitim, ağ destekli beceri ve bilgi aktarımıdır ve eğitimin verilmesi, aynı veya farklı zamanlarda çok sayıda öğrenci ile yapılabilir. Yine de daha önceki yıllarda bu sistemin öğrenmede gerekli olan insan unsurundan yoksun olduğu varsayıldığından, tam olarak benimsenmemişti.
Ancak artık uzaktan eğitim, teknolojideki ve öğrenme sistemlerindeki ilerlemeyle birlikte, artık kitleler tarafından benimseniyor. Aslında 2020’den çok daha önce, bilgisayarların tanıtımı döneminde bu devrimin temeli oluşturuldu ve zamanla akıllı telefonlara, tabletlere vb. hayatımızda daha geniş bir yer edindi. Doğal olarak ders anlatımları videolu konu anlatımlarına dönüşürken kitaplar da giderek yerini pdf gibi elektronik eğitim materyallerine bıraktı. Böylece bilgi, her zaman, her yerde 7/24 erişilebilen bir kaynak haline geldi.
Uzaktan Eğitimin Faydaları Nelerdir?
Uzaktan eğitimin kurumsal sektörde en iyi araçlardan biri olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle çok uluslu şirketler tarafından dünyanın dört bir yanındaki profesyoneller için eğitim programları verip aynı veya farklı kuruluşların çalışanlarının eğitimlerini tek çatı altında toplayabilmektedir. Yine uzaktan eğitim teknolojilerini kullanan okullar, öğrenmeye yönelik geleneksel yaklaşıma sahip okulların bir adım önündedir.
Uzaktan eğitimi benimseyen kurumlarda:
- Dersler hızlı bir şekilde başlar ve tek bir öğrenme oturumunda biter. Bu, eğitim programlarının birkaç hafta veya hatta bazen günler içinde kolayca uygulanmasını sağlar.
- Öğrenciler, tüm grubun hızını izlemek yerine kendi öğrenme hızlarını tanımlayabilirler.
- Bir öğrencinin eğitim noktasına (okul, kolej vs) gitmesine gerek olmadığı için zaman kazandırır. Öğrenciler konfor içinde öğrenebilirler.
- Öğrenciler, her alana odaklanmadan da öğrenme materyalinin belirli ve ilgili alanlarını çalışmayı seçebilirler. Örneğin, öğrenciler öğrenmek istemedikleri alanları atlayabilirler.
Ayrıca çok daha etkilidir. Örneğin:
- Sertifikalar, testler veya diğer değerlendirme türlerinde puanların artmasıyla sonuçlanır.
- Becerileri daha yüksek seviyelerde öğrenci sayısı vardır.
- İşyerinde yeni süreçleri veya bilgileri öğrenmek ve uygulamak için yetenekler öne çıkar.
- Bilgileri daha uzun süre saklarlar.
Tüm bunlarla birlikte uzaktan eğitim, doğa dostudur. Zira o, kağıtsız bir öğrenme yöntemi olduğu için çevreyi büyük ölçüde korur. Yapılan bir araştırmaya göre, uzaktan eğitim programlarının geleneksel kampüs tabanlı eğitim kurslarına kıyasla yaklaşık% 90 daha az güç tükettiği ve % 85 daha az CO2 emisyonu ürettiği bulunmuştur. Ayrıca uzaktan eğitimde kağıt elde etmek için ağaç kesmeye gerek yoktur. Bu nedenle, dijital öğrenim son derece çevre dostu bir öğrenme yoludur.
Yeni Dünyanın Eğitim Sistemi
Kuşkusuz, elektronik olmayan öğretim kavramını kitaplar ve dersler yardımıyla ileriye götürmek de aynı derecede önemlidir. Ancak, teknoloji temelli öğrenmenin önemi ve etkinliği hafife alınamaz veya tamamen göz ardı edilemez.
İnsan beyninin hareketli resimler veya videolar aracılığıyla gördüklerini ve duyduklarını kolayca hatırlayıp bunlarla ilişki kurabileceğine inanılmaktadır. Öğrencinin dikkatini çekmenin yanı sıra görsellerin de beyin tarafından daha uzun süre tutulduğu görülmüştür. Tarım, tıp, eğitim, hizmetler, ticaret ve hükümet kurulumları dahil olmak üzere çeşitli sektörler, bir ulusun ilerlemesine yardımcı olan uzaktan eğitim kavramına uyum sağlamaktadır.
Kısacası uzaktan eğitim nedir sorusunun yanıtı, “yeni dünyanın eğitim sistemi”dir. Okul Modu da, geleceğin eğitimine faydalı olma amacıyla hizmetinize sunulmuştur!